Actualitate

REVISTA PRESEI / Cine sunt „EROII” din dosarul Brăguța

UNIMEDIA anunță, în această dimineață, o veste bună pentru agricultori – exportul către UE ar putea crește. În acest an,  exportul de fructe în stare proaspătă către Uniunea Europeană ar putea crește considerabil. Cauza ar fi faptul că cele mai mari țări producătoare de fructe ca Polonia, Italia, Franța și Spania au înregistrat un deficit de fructe din cauza intemperiilor naturale. UE se așteaptă la o recoltă globală de cca 9 343 mii tone de mere, acesta fiind de altfel cel mai mic nivel din ultimii 10 ani, informează portalului, citând moldovafruct. 

Ziarul de Gardă vorbește despre „Eroii” (in)justiției în dosarul Braguța. Un procuror cu o experiență de patru ani, un judecător de instrucție, ex-procuror, dar și un avocat din oficiu care evită să discute despre felul în care (nu) și-a apărat clientul, au făcut (in)justiție în dosarul lui Andrei Braguța, tânărul decedat în custodia statului, după ce a fost bătut. Ivan Filimon, procurorul care a gestionat dosarul penal deschis pe numele lui Braguța, este acum în concediu. Șeful său, însă, îi aprobă decizia de a solicita arest în izolator pentru tânărul care nu a oprit la solicitarea polițiștilor, iar ulterior i-a înjurat și l-a lovit pe unul dintre ei, provocându-i „vătămare corporală neînsemnată”, scrie ziarul. 

Europa Liberă scoate în vileag o gafă tehnică comisă de Andrian Candu pe 27 august. De Ziua Independenței, spicherul Andrian Candu a pus capăt unui monopol în domeniul acordării de medalii deținut până acum de șeful statului. Dar s-a cam grăbit. Pe 27 august, când a înmânat „Medalia Democrației”, acesta încă nu exista – a intrat în vigoare cu patru zile mai târziu, pe 1 septembrie, notează publicația. 

CURENTUL informează despre reformele puse la cale de noul director de la Moldova 1, Ecaterina Stratan. „Îmi propun să fac o reformă a cadrelor, a organigramei. Să fac un refresh a fișelor personale, a obligațiunilor fiecărui angajat, astfel ca să se creeze o echipă bună, ca fiecare angajat să îndeplinească obligațiunile la timp, adică de lucru avem”, a declarat Ecaterina Stratan.

10 TV
anunță despre decizia lui Iurie Dârda de a părăsi Partidul Liberal. Deputatul Iurie Dârda s-a retras din rândurile fracțiunii Partidului Liberal din Parlamentul Republicii Moldova și va activa în calitate de deputat independent. Într-o postare pe o rețea de socializare, Iurie Dârda a declarat că decizia a fost luată pentru ca PL să nu aibă de suferit din cauza campaniei de denigrare lansată în adresa sa. Acesta va continua să activeze ca deputat neafiliat, urmând să ia o decizie în privința viitorului său politic. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *