Război

Revolta eșuată a lui Prigojin a exacerbat o ruptură în rândul forțelor de securitate rusești

Serviciile secrete britanice au analizat impactul tentativei de revoltă armată a lui Evgheni Prigojin și a grupului Wagner asupra sistemului de securitate rusesc.

Acest lucru a fost afirmat într-o analiză a serviciilor de informații din 5 iulie a Ministerului britanic al Apărării, publicată pe Twitter.

În special, agenția a atras atenția asupra dispariției din spațiul public a doi generali ruși – Serghei Surovikin și Yunus-Bek Yevkurov.

Serviciul a precizat că Surovikin nu a apărut în public după revolta Vagneriștilor, în timp ce Evkurov nu a fost prezent la ședința Ministerului Apărării din 3 iulie, care a fost transmisă la televiziune.

Ministerul a reamintit că înregistrarea video a surprins o conversație între Evkurov și Prigojin în timpul confiscării de către grupul Wagner a instalațiilor militare din Rostov pe Don.

Nu se confirmă că Surovikin a fost arestat, dar notează că acesta ar putea fi suspectat din cauza asocierii sale îndelungate cu Wagner, începând cu serviciul său în Siria din 2017.

Serviciile secrete britanice îl numesc pe Surovikin unul dintre cei mai respectați ofițeri din armata rusă și notează că orice sancțiune oficială împotriva sa ar provoca probabil o ruptură.

“Suspiciunea care ar putea cădea asupra unor comandanți ruși de rang înalt evidențiază modul în care revolta eșuată a lui Prigozhin a agravat liniile de falie existente în sistemul de securitate națională al Rusiei”, se arată în raport.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *