Actualitate

(REVOLTĂTOR) Administrația de la Tiraspol insistă că populația regiunii își dorește integrarea în Uniunea Euroasiatică

Un răspuns în acest sens a fost oferit unei publicaţii din Rusia, care a dorit să afle aspecte ale economiei din regiune după ce Republica Moldova s-a îndreptat spre crearea Zonei de comerţ liber cu UE. Administraţia de laTiraspol a subliniat că nu face parte din niciun grup de experţi care examinează aspectele de aplicare deplină a Acordului de comerţ liber între Moldova şi UE, scrie IPN.

Potrivit unei declaraţii de presă emise de așa-zisul minister de externe din regiune, Tiraspolul nu şi-a desemnat reprezentanţi în grupul de lucru creat de Ministerul Economiei al Republicii Moldova, iar Acordul de comerţ liber cu UE a fost încheiat fără să se ţină cont de interesele agenţilor economici din regiune. Totodată, Tiraspolul îşi doreşte să păstreze regimul special de comerţ cu UE, în special pentru agenţii economici care îşi exportă marfa pe pieţele europene încă din 2006.

Cu toate acestea, regiunea transnistreană îşi propune să ajungă să se integreze în Uniunea Euroasiatică, având semnate mai multe înţelegeri cu Federaţia Rusă cu scopul ca producţia din regiune să fie importată pe piaţa rusească. În curând urmează să se deschidă un centrul de certificare fitosanitară şi veterinară rus în regiunea transnistreană. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *