Actualitate

REVOLTĂTOR! Cadouri pentru copii, cu termen de valabilitate expirat! Urmau să fie comercializate

În cadrul verificărilor, au fost depistate produse alimentare care au termenul de valabilitate expirat, dar erau expuse spre comercializare, fiind ambalate în cutii cu cadouri pentru copii. În urma verificărilor au fost ridicate 87 de astfel de cadouri, în valoare totală de 7000 lei, potrivit realitatea.md.

„Dacă agenții economici vor fi găsiți vinovați, aceștia riscă amendă de la 1200 de lei până la 4500 de lei cu sau fără privarea de dreptul de a desfăşura o anumită activitate pe un termen de la 6 luni la un an pentru falsificarea şi contrafacerea produselor, dar și amendă de la 3000 de lei până la 6000 de lei pentru comercializarea mărfurilor cu termenul de valabilitate expirat”.

Totodată, un bărbat de 61 de ani, originar din orașul Dondușeni, este cercetat în stare de libertate, pentru fabricarea și comercializarea produselor alcoolice contrafăcute.

„În scopul deconspirării și documentării bărbatului, la 24 decembrie curent, polițiștii din cadrul Direcției investigații „Nord” a INI al IGP, au efectuat percheziții, planificate și autorizate, la domiciliul și mijloacele de transport ale acestuia. În timpul perchezițiilor, polițiștii au depistat 14 vase din plastic, cu volum de 20 de litri fiecare, în care se afla lichid, de culoarea chihlimbarului, dar și incolor, cu miros specific de alcool”, este arătat în nota informativă a Poliției.

De asemenea, 50 de sticle cu volum de 1,5 litri, erau deja pregătite pentru a fi livrate cumpărătorilor, iar alte 1400 de sticle urmau a fi pregătite. În total a fost ridicată o cantitate de 355 de litri de alcool. Valoarea bunurilor ridicate se estimează la suma totală de 50.000 lei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *