Actualitate

(REVOLTATOR) Comercianții care vând CVAS nu eliberează bon de casă și nici nu au registru de reclamații

Comercianţii nu eliberează bonuri de casă şi nu au registru de reclamaţii, scrie IPN cu referire la o informaţie a Agenţiei pentru Protecţia Consumatorilor.

Agenţia, în comun cu reprezentanţii Centrului de Sănătate Publică, Inspectoratul Fiscal de Stat şi Direcţia de Poliţie au efectuat razii în sectoarele Ciocana, Botanica şi Centru. Pe lângă neregulile menţionate, s-a mai depistat că nu este afişată la vedere informaţia cu adresa şi numărul de telefon al autorităţii abilitate cu funcţie de protecţie a consumatorilor. De asemenea, s-a depistat lipsa mijloacelor de măsurare proprii, adecvate, legalizate şi verificate metrologic.

Au fost prelevate mostre de cvas „Domnesc” şi „Cvas din pâine” pentru aprecierea calităţii băuturi. Rezultatele urmează a fi prezentate ulterior.

Consumatorilor li se recomandă să procure cvas doar în locuri autorizate şi în recipiente de unică folosinţă. În certificatele care pot fi cerute de la vânzător trebuie să fie indicat termenul de valabilitate al produsului, confirmat cu ştampila serviciului municipal. Nu trebuie cumpărat cvasul care a stat mai mult de două zile. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *