Social

REVOLTĂTOR! Copil de 10 ani, dat jos din troleibuz, pentru că nu înțelege rusa. „L-a apucat de tricou și mână și l-a forțat să iasă afară”

Un minor a fost dat jos din troleibuz, deoarece nu a înțeles taxatoarea vorbitoare de rusă. Incidentul a avut loc pe ruta nr. 4 din Capitală, potrivit Realitatea.md.

Menționăm că incidentul s-a produs duminică, 13 august, la ora 18:34. Copilul de 10 ani se întorcea de la un amic, iar taxatoarea s-a adresat în limba rusă, pe care minorul nu o cunoaște.

„El s-a blocat și i-a răspuns ca nu cunoaște rusa. Și fără altă explicație, copilul meu de 10 ani a fost agresat. Taxatoare l-a apucat de tricou și mână și l-a forțat să iasă afară. Plângând, pe alocuri speriat și nervos, și-a sunat bunicii, după care m-au sunat și pe mine. Sincer, sunt șocată de cruzime, sălbăticie, cum si-a putut permite să aplice forța asupra unui copil. (…) El nu și-a dat seama că ii cere bani pentru călătorie, avea bani la el și era gata să achite, dar s-a blocat când a fost întrebat într-o alta limbă. (…) Se poate întâmpla orice, să uiți banii, să pierzi, chiar numai exista simțul umanității? Trebuie de aplicat forța fizică si m-ai ales asupra unui copil? Bine că atunci când le întorci biletele nu te forțează sa ieși”, a povestit mama.

Ulterior, femeia a actualizat postarea și a menționat că Regia Transport Electric a contactat-o pentru a soluționa problema. Dar, ea nu precizează înțelegerea la care s-a ajuns și nici pedeapsa care i se aplică angajatei RTEC.

Potrivit sursei citate, a fost solicitată Regiei Transport Electric reacția pe marginea cazului. Revenim cu alte detalii la subiect.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Asa va trebuie, pt ca nu intelegeti necesitatea studierii obligatorii a limbii romane macar la un nivel minim, minim, de intelegere.

  2. Taxatoarea imbecila si ocupanta trebuie de dat afara din functie si 10 amenzi din salariul sau ! Ocupanta n-are ce cauta in functii publice ! S-o stearga acasa in Urengoi cu alti diplomati de la ambasada cit nu-i tirziu !!! Ocupantii care nu respecta acest popor vor fi pusi in teapa de viu !!!

    1. Relax man. Tăt normal șî bravo în pobedistanul molotoivănist. Mai întâi de toate învățați să vă respectați voi pe voi înșivă și după aceea cereți și de la alții să vă respecte. Învățați istoria adevărată, vedeți câtă suferință v-a produs ocupantul rus și scoateți nasul dintre bucile acestuia. Și apoi vedeți unde vi-i neamul și ȚARA. Când n-am să mai aud grohăind paruski la Chișinău înseamnă că s-a schimbat ceva. Până atunci, după cum spuneam: tăt normal șî bravo…

  3. O dovada in plus ca in R Moldova degeaba vorbesti romaneste. Daca nu vorbesti ruseste nu poti sa traiesti. In Moldova din dreapta Prutului e invers.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *