Actualitate

REVOLTĂTOR! Pește cu paraziți, depistat în școli și grădinițe. ANSA nu a luat măsuri drastice

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a efectuat mai multe controale în cadrul unităților de alimentație publică de tip închis (grădinițe, școli, centre de plasament). În cadrul controalelor, au fost prelevate probe de produse alimentare, materie primă, inclusiv pește congelat, utilizate în organizarea procesului de alimentație, transmite Realitatea.md.

Astfel, ANSA anunță despre depistarea a 3 loturi neconforme de pește congelat. Peștele era contaminat cu paraziți vizibili neviabili.

„În urma obținerii rezultatelor de laborator, conform prevederilor legale, peștele neconform a fost retras și s-a recomandat înlocuirea acestuia cu unul conform. La moment, potrivit trasabilității, de către inspectorii Agenției au fost inițiate controale inopinate la producătorii/importatorii de pește neconform, întru verificarea loturilor și luarea măsurilor ce se impun” se arată într-o postare a ANSA.

Astfel, s-a recomandat înlocuirea lotului de pește, dar nu au fost aplicate sancțiuni.

În acest context, Agenția solicită administrației unităților de alimentație publică din grădinițe, școli, centre de plasament să dea dovadă de vigilență la recepționarea produselor alimentare privind corespunderea calității acestora cu actele de însoțire, pentru a preveni pătrunderea în alimentația cetățenilor a produselor alimentare neconforme.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *