Actualitate

REVOLTATOR! Viceministru acuzat că protejează o escrocherie de proporţii, iar vinovații vor să părăsească țara

Potrivit activistului Andrei Donica, în spatele escrocheriei stă un cuplu protejat de către viceministrul transporturilor şi infrastructurii drumurilor, Vladimir Cebotari, care este în relaţii de rudenie cu învinuiţii.

Andrei Donica a comunicat, într-o conferinţă de presă la IPN, că în 2011 peste o sută de persoane au investit în construcţia mansardelor pe 3 adrese. Construcţia şi-a asumat-o compania condusă de prezentatorul TV Andrei Tabuică şi soţia acestuia, Mariana. O bună parte din comanditari au luat credite, dar aşa şi nu au ajuns să-şi vadă apartamentele gata.

Oamenii au încercat să obţină fie banii, fie apartamentele, însă după ce s-a implicat instanţa de judecată s-a descoperit că pe conturile companiei erau doar 2000 de lei, restul banilor nefiind clar unde au dispărut.

Andrei Donica spune că, potrivit informaţiilor pe care le deţine, Procuratura Generală ar refuza să intenteze un dosar penal pentru escrocherie, motivând că nu are probe, pentru a-i da răgaz familiei Tabuică să părăsească ţara.

„Andrei Tabuică şi-a pierdut şi locul de muncă la televiziune. Are probleme cu mai multe companii, în special de asigurări. Riscă mai multe dosare penale. Avem informaţia că deja se pregăteşte să părăsească ţara”, a subliniat liderul Asociaţiei pentru Prevenirea şi Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei.

Persoanele care au investit în apartamente au rămas fără ele, dar cu datorii la bancă. Andrei Donica este de părere că în această escrocherie s-a implicat şi instituţia bancară, care a acceptat să finanţeze proiectele fără ca acestea să fie începute. Pătimiţii cer autorităţilor să facă lumină pe acest caz. Ei speră să-şi recupereze banii investiţi sau să se aleagă cu o locuinţă pentru care au plătit.

Compania care a iniţiat construcţia mansardelor a emis un comunicat de presă în care se menţionează că doar 43 de persoane au achitat pentru mansarde, însă nu toată suma. Compania informează că nu poate finaliza lucrările din cauza sechestrelor puse pe conturi şi solicită să fie lăsată să ducă la bun sfârşit proiectele. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *