Externe

Revolte fără precedent în Dublin, după un atac cu cuțitul asupra unor copii – VIDEO

Un atac cu cuțitul asupra unor copii mici la Dublin a declanșat joi revolte violente în centrul capitalei irlandeze.

Din cauza revoltelor, circulația transportului public a fost suspendată. Pacienții au fost sfătuiți să nu meargă la cea mai apropiată maternitate fără o urgență, după ciocnirile dintre poliția antirevoltă și protestatarii anti-imigranți, care au ajuns la locul atacului, în apropiere de principala arteră de circulație, O’Connell Street.

Un autobuz cu etaj a fost ars până la temelii în fața monumentului lui Daniel O’Connell de la începutul străzii, în timp ce la hotelul Holiday Inn și la restaurantul McDonalds din vecinătate au fost sparte geamuri. Un magazin Footlocker a fost, de asemenea, jefuit. Mai multe vehicule au fost incendiate, inclusiv o mașină de poliție.

“Sunt scene rușinoase. Avem de-a face cu un grup de huligani absolut dezaxați, conduși de ideologia de extremă dreapta, care recurg la violențe grave”, a declarat presei comisarul de poliție Drew Harris, după ce 400 de ofițeri au fost mobilizați pentru a restabili ordinea publică.

Astfel de revolte sunt aproape fără precedent în Dublin. Aici nu există partide sau politicieni de extremă dreapta aleși în parlament, dar micile proteste anti-imigranți s-au înmulțit în ultimul an. Guvernul revizuiește măsurile de securitate din jurul parlamentului după ce parlamentarii au fost prinși în timpul unui protest recent.

“Există un grup de oameni, huligani, criminali, care se folosesc de acest atac teribil pentru a semăna dușmănie”, a declarat presei ministrul justiției, Helen McEntee. “Poliția folosește toate forțele posibile pentru a restabili ordinea. Acest lucru nu poate fi tolerat”, a adăugat ea.

La 23 noiembrie, în jurul orei 13.30, în fața Gaelscoil Choláiste Mhuire, o școală primară din Parnell Square East, o zonă aglomerată a capitalei irlandeze, un bărbat neidentificat a atacat persoane cu un cuțit.

Trei copii mici, precum și un bărbat și o femeie au fost transportați la spital.

Harris a declarat că toate scenariile în ancheta privind atacul rămân deschise. Aceasta contrazice un ofițer superior care declarase anterior reporterilor că poliția nu face nicio legătură între incident și terorism.

“Nu am de gând să fac alte presupuneri despre un motiv terorist. Până când nu suntem siguri care este motivul, trebuie să rămânem deschiși cu privire la motivul pentru care s-a întâmplat”, a declarat el.

O fetiță de cinci ani a primit îngrijiri de urgență după ce a fost înjunghiată grav.

Atacatorul – un bărbat în vârstă de 40 de ani care este, de asemenea, tratat pentru răni grave – a fost arestat de poliție. Aceasta a precizat că nu caută alți suspecți.

Poliția nu a comentat naționalitatea bărbatului reținut. Migrația netă în rândul celor 5,3 milioane de locuitori ai Irlandei a crescut semnificativ în ultimele luni. Aproximativ 100.000 de refugiați ucraineni au sosit de la invazia rusă, una dintre cele mai mari cifre pe cap de locuitor din UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Atacatorul este Algerian. Normal ca oamenii sunt suparati, copiii lor sunt sub atac. Media controlata de guvern ii demonizeaza pe oameni, in loc sa recunoasca ca au dreptate.

  2. EU e proiectul politic deturnat de cabala mondiala, care va distruge europa… si ma tem ca pentru vestul europei acest proces este deja ireversibil

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *