Externe

Revoltele continuă pentru a treia noapte în Franța, după ce poliția a ucis un adolescent (Video)

Pentru a treia noapte consecutivă, în Franța au izbucnit revolte din cauza morții unui adolescent algerian și marocan împușcat mortal de poliție în timpul unui control rutier.

Președintele Emmanuel Macron a făcut apel la calmul protestatarilor, dar, în ciuda acestui lucru, joi, tulburările s-au extins în marile orașe franceze.

Patruzeci de mii de polițiști au fost desfășurați în întreaga țară: de aproape patru ori mai mulți decât miercuri. Dar apelurile guvernului pentru detensionarea violențelor nu au stins furia în masă.

În Nanterre, orașul muncitoresc de la periferia vestică a Parisului, unde Nael M., în vârstă de 17 ani, a fost împușcat mortal marți, protestatarii au incendiat mașini, au ridicat baricade pe străzi și au aruncat cu diverse obiecte în poliție.

Protestatarii au scris “Răzbunare pentru Nael” pe clădiri și, la căderea nopții, au dat foc unei bănci înainte ca pompierii să stingă incendiul.

Un magazin de încălțăminte Nike din centrul Parisului a fost atacat, iar 14 persoane au fost arestate. Alte 16 persoane au fost reținute cu bunuri furate după ce vitrinele magazinelor au fost sparte pe strada comercială Rue de Rivoli, a anunțat poliția pariziană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *