Ultima oră

REVOLUȚIA ELECTORALĂ se amână. PLDM nu vrea să accepte votul UNINOMINAL (MIXT)

Liderul grupului liberalilor reformatori, Ion Hadârcă, a spus că modificările la Codul electoral trebuie neapărat coordonate cu Comisia de la Veneţia. Şi aceasta trebuie să se întâmple cu un an înainte de declanşarea campaniei electorale.

De asemenea,liderul fracţiunii PLDM, Valeriu Streleţ, a spus că alegerile parlamentare ordinare vor avea loc pe 30 noiembrie 2014. "Respectiv, ieşim din acel termen când am putea modifica Codul Electoral", a spus el.

Săptămâna trecută a fost făcut public un sondaj, potrivit căruia 22% dintre respondenţi optează pentru sistemul mixt de vot, în conformitate cu care jumătate dintre deputaţi urmează să fie aleşi pe liste de partid, iar cealaltă jumătate în circumscripţii uninominale.

În luna aprilie curent, la iniţiativa democratului Vlad Plahotniuc, Parlamentul a votat în două lecturi legea privind sistemul electoral mixt. În luna mai, prin votul comun al PLDM şi PCRM, legea privind sistemul electoral mixt a fost abrogată, revenindu-se la sistemul de alegere pe liste de partid. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *