Editorial

Revoluția ploșnițelor-de-pcrm

Ce sunt ploșnițele? Pe scurt și în limbaj accesibil, ploșnița este o insectă parazită, de culoare roșie, cu corpul turtit și cu miros urât caracteristic, se hrănește cu sângele omului simplu și manipulat. Ploșnița trăiește prin crăpăturile societăților care nu le-au lichidat la timp. În aceste țări, ploșnițele vin la guvernare, iar când ajung în opoziție organizează marșuri, mitinguri și pun la cale „revoluții de catifea”. 

Sunt mai multe varietăți de ploșnițe: ploșniță-de-pom, ploșniță-de-grădină, ploșniță-de-apă, ploșniță-de-câmp ș.a. Cea mai periculoasă însă și mai nesuferită este ploșnița-de-pcrm. Iată care sunt caracteristicile principale ale acestei ploșnițe.

Aspect: ploșnița-de-pcrm poate fi lungă sau scurtă și cu barbă neagră.

Biologie: o femelă de ploșniță-de-pcrm depune pe parcursul unui an mai multe ouă. Acestea se numără, de regulă, pe 22 aprilie, la mitingul închinat zilei de naștere a Marii Ploșnițe Roșii.

Răspândire:
ploșnițele-de-pcrm sunt originare din Rusia, au venit la noi pe tancuri cu stele roșii şi s-au răspândit în toată R. Moldova și supraviețuiesc datorită oamenilor creduli. În Europa centrală aceste ploșnițe au dispărut după 1990.

Dăunător: ploșnițele-de-pcrm sunt dăunătoare pentru sănătatea națiunii. Ele ies și ziua, și noaptea din ascunzişurile lor de partid şi îi atacă (îi înțeapă) pe oamenii care dorm și visează timpurile sovietice pentru a se hrăni cu sângele lor. După înțepătură, la oamenii slabi pot apărea şi tulburări de identitate – unii chiar încep să se declare și ei că sunt ploșnițe.

Prevenire: locurile în care se adună ploşniţele-de-pcrm trebuie dezinfectate de către organele de drept.

Combatere: cel mai eficient insecticid care omoară ploșnițele-de-pcrm este votul. Când nu-s alese în parlament ploșnițelor-de-pcrm li se paralizează sistemul nervos, fapt ce le provoacă moartea.

Precum am spus la început, în toamnă ploșnițele-de-pcrm vor să ne atace în grup, organizând o „revoluție de catifea”. Anunțul a fost făcut de Ploșnițoiul cu Barbă. Să ne pregătim, deci, să le dăm riposta cuvenită. Nu se mai poate așa. Otrăvesc țara cu putoarea lor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *