Social

Rezultate remarcabile pentru R. Moldova la Campionatul European de Lupte Greco-romane

Reprezentantul Republicii Moldova la Campionatul European de Lupte Greco-romane a câștigat argintul. Precum informează Ministerul Educației, trofeul aparține Maestrului Emerit al Sportului, Victor Ciobanu.

Sportivul a obținut medalia de argint în categoria de până la 60 de kilograme în cadrul Campionatului European (ediția 2023), rezervat seniorilor. Competiția s-a desfășurat în perioada 20-23 aprilie în or. Zagreb (Croația). Victor este sportiv în cadrul Centrului de Pregătire a Loturilor Naționale, transmite Deschide.md.

Astfel, în luptele preliminare sportivul nostru a învins adversarii din Germania, Franța și Turcia, iar în semifinală l-a surclasat pe un sportiv din Serbia. Lupta finală a avut-o cu Campionul European din 2020, Edmond Nazaryan, din Bulgaria, cedând în fața acestuia.  

Un alt sportiv din Republica Moldova, Mihail Bradu, categoria de greutate 82 kg, s-a clasat pe locul V.   

La un pas de podium s-a oprit și Alexandrin Guțu, categoria de greutate 77 kg, care în urma accidentării nu a reușit să dispute lupta pentru locul III, astfel clasându-se pe locul V. 

Victoriile obținute de către luptătorii din Republica  Moldova se datorează și muncii antrenorilor lotului Naţional de lupte greco-romane, Mihail Cucu și Roman Zgardan.  

Participarea la competiție a fost posibilă datorită sprijinului financiar al Ministerului Educației și Cercetării (MEC), iar sportivii și antrenorii vor beneficia de premii bănești oferite de către minister. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *