Moldova

Rezultatele alegerilor locale în Capitală au fost validate. Socialiștii sunt supărați

În aceeaşi şedinţă instanţa a respins contestaţia depusă de Partidul Socialiştilor privind declararea nulităţii scrutinului din turul II şi organizarea alegerilor repetate, transmite IPN.

Juristul PSRM, Maxim Lebedinschi, a declarat că formaţiunea nu este de acord cu această decizie, care ar fi una influenţată politic. „Cu siguranţă, vom contesta rezultatele şedinţei de astăzi, vom merge, dacă va fi cazul, până la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului. În situaţia în care guvernarea pune mai presus banul decât dreptul cetăţeanului de a alege şi de a fi ales, noi vom contesta aceste acţiuni până la capăt”, a menţionat avocatul.

Reprezentantul Partidului Liberal şi al primarului general Dorin Chirtoacă, avocatul Tatiana Iovu, a declarat că decizia este una corectă şi întemeiată, în condiţiile în care contestaţia PSRM nu a fost probată. Potrivit avocatului, alegerile locale s-au desfăşurat în strictă conformitate cu legea şi nu a existat temei de a contesta scrutinul.

Potrivit rezultatelor Comisiei Electorale Centrală (CEC), după procesarea a 100% de procese verbale, candidatul PL, Dorin Chirtoacă, a învins, cu 53,44% din voturile alegătorilor. Contracandidata sa, socialista Zinaida Greceanîi, a obţinut 46,56% din voturi. Diferenţa dintre voturile acumulate de cei doi candidaţi se estimează la circa 21 de mii de voturi. 

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *