Economie

Rezultatele auditului datoriei „Moldovagaz” către „Gazprom” urmează să fie publicate la sfârșitul lunii ianuarie. „Există serioase îngrijorări că „Gazprom” nu va recunoaște rezultatele auditului”

Primele rezultate ale auditului datoriei „Moldovagaz” față de „Gazprom” urmează să fie publicate la sfârșitul lunii ianuarie, susține viceprim-ministrul, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, scrie Ziarul Național.

O sursă din consiliul de administrație al „Moldovagaz” a declarat pentru Infotag, sub protecția anonimatului, că există serioase îngrijorări că „Gazprom” nu va recunoaște rezultatele auditului datoriei istorice a „Moldovagaz” față de concernul rus.

Motivul este că societatea de audit Wikborg Rein Advokatfirma AS (Norvegia), care efectuează auditul, a ajutat anterior „Naftogaz-Ucraina” în disputa sa în arbitrajul internațional cu „Gazprom”, pe care concernul Moscovei l-a pierdut.

„Responsabilă de această datoriei, care conform bilanțului „Moldovagaz” este de 709 milioane de dolari, va fi declarată conducerea corporativă a companiei, dar nu guvernul R. Moldova”, declară sursa citată.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *