CSI / RusiaInternațional

Riabkov anunță că nervii Rusiei cedează, din cauza dronelor SUA: Ne obligă să luăm măsuri

SUA provoacă Rusia să ia contramăsuri atunci când îşi anunţă planurile de a continua zborurile de recunoaştere ale dronelor sale deasupra Mării Negre, a declarat miercuri ministrul rus adjunct de externe, Serghei Riabkov, citat de RIA Novosti.

„Americanii îşi declară demonstrativ, cinic, explicit în mod public intenţia de a-şi continua linia cu privire la acest gen de măsuri, dar ei – aşa cum se spune – ne provoacă, cu orice preţ, să le răspundem prin contramăsuri”, a afirmat Riabkov într-o conferinţă de presă la Moscova.

Riabkov spune că nervii rușilor cedează

”Îi avertizăm să nu încerce să se joace cu nervii noştri şi să ne testeze răbdarea”, a transmis ministrul rus adjunct de externe, indicând că nu dispune de informaţii dacă partea rusă intenţionează să scoată la suprafaţă rămăşiţele unei drone americane MQ-9 Reaper de pe fundul Mării Negre.

”În orice caz, securitatea Federaţiei Ruse va fi asigurată 100% cu toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie. Şi niciun fel de drone americane – de recunoaştere, de atac, strategice, oricare ar fi – nu pot zdruncina această hotărâre a noastră”, a subliniat Riabkov.

La 14 martie, Comandamentul European al Forţelor SUA a comunicat că o dronă americană MQ-9 Reaper s-a prăbuşit în Marea Neagră după ce a fost acroşată de un avion de vânătoare rusesc Su-27, aminteşte Interfax.

Ministerul Apărării rus a declarat că cele două avioane de vânătoare ruseşti, ridicate de la sol pentru interceptarea dronei, nu au folosit arme împotriva aparatului fără pilot american deasupra Mării Negre, iar acesta a căzut în urma unor manevre bruşte.

Comandamentul European al SUA menţiona cu acel prilej, într-un comunicat, că cele două avioane Su-27 au efectuat o ”interceptare nesigură şi neprofesionistă” a dronei MQ-9 Reaper al Forţelor aeriene americane, care opera în spaţiul aerian internaţional deasupra Mării Negre. Moscova a respins cu acel prilej acuzaţiile SUA şi a afirmat că între drona americană, care se afla – potrivit ei – în apropiere de Crimeea, peninsula ucraineană anexată ilegal de Rusia în 2014 – şi avioanele ruseşti nu a avut loc niciun contact.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *