Actualitate

RIO 2016 – Echipa feminină de spadă a României, medaliată cu aur (VIDEO)

Fără medalie la individual, ”tricolorele” au plecat cu şansa a doua în ultimul act, contra puternicei reprezentative a Chinei, campioană mondială în 2015 şi olimpică în 2012. Totuşi, în niciun moment nu s-a pus problema învingătoarei, sportivele de peste Prut mobilizându-se exemplar şi reuşind asalturi aproape perfecte.

România ar putea lua aurul și la tenis, în proba de dublu. Perechea Horia Tecău şi Florin Mergea a câştigat cu 6-3, 7-5, după o oră şi 16 minute de joc, semifinala disputată contra americanilor Steve Johnson şi Jack Sock şi a asigurat a doua medalie a delegaţiei României la Jocurile Olimpice de la Rio. Românii Mergea şi Tecău vor înfrunta în finală spaniolii Rafael Nadal şi Marc Lopez, care au acces în ultimul act după victoria în două seturi, 7-6, 7-6, în fața canadienilor Vasek Pospisil şi Daniel Nestor.

56 de națiuni au câștigat până acum măcar o medalie. Cele mai multe au fost adjudecate de SUA, 13 de aur, 12 de argint și 10 de bronz. Pentru prima dată campioni olimpici au devenit reprezentanți din Vietnam, Kosovo și Fiji. Republica Moldova nu a cucerit deocamdată nicio medalie. Favoriți de a urca pe podium sunt frații Serghei și Oleg Tarnovschi, la kaiac canoe și Aaron Cook, la taekwondo.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *