Actualitate

Riscă să ajungă la pușcărie pentru trecerea ilegală a frontierei de stat. Cum și-a justificat moldoveanul gestul

La o distanță de câțiva km de punctul de trecere Ceadîr-Lunga-Maloiaroslaveț a fost văzută o persoană care grăbit, înainta pe jos, spre linia de frontieră. O perioadă de timp au fost monitorizate acțiunile acesteia și în momentul când persoana s-a direcționat spre ieșirea din țară prin ocolirea punctului de trecere, polițiștii de frontieră au acționat după competență.

A fost reținut un bărbat de 42 de ani, cu viza de domiciliu în sat. Hănăsăni, r-nul Cantemir, însă de circa 10 ani este locuitor al unui sat din Ucraina. Acesta și-a justificat intențiile de a traversa ilegal frontiera prin faptul că avea o datorie față de statul ucrainean și evita orice contact cu autoritățile de drept din țara vecină. Ca urmare a cercetărilor suplimentare s-a aflat că moldoveanul nu este la prima sa abatere, bărbatul în aceeași zi a ajuns în mod fraudulos în R. Moldova.

În prezent, cetățeanul moldovean este cercetat pentru trecerea ilegală a frontierei de stat și riscă pentru fapta sa amendă în mărime de până la 37 mii lei sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani. 

Sursa: hotnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *