Justiție

Riscă să își petreacă următorii patru ani după gratii pentru că nu au declarat la vamă 240.000 de euro și 8000 de dolari. Cine sunt persoanele?

Două persoane din Chișinău, în vârstă de 47 și 51 de ani, au fost trimise după gratii după ce la vamă s-au depistat 240.000 de euro și 8000 de dolari. Sentința a fost emisă pe numele administratorului și șoferului unei companii de transport.

Infracțiunea a avut loc în aprilie 2022. Camionul în care erau transportați banii nedeclarați urma să ajungă în Turcia, dar a fost supus confiscării, fiind calificat drept bun folosit la comiterea contrabandei, transmite Realitatea.md.

„Totuși, instanța de judecată a refuzat solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) de confiscare și a sumei de bani care fac obiectul acestei infracțiuni”, mai precizează oamenii legii.

Astfel, potrivit procurorilor, respingerea acestei solicitări contravine legii și practicii judiciare. Așadar, decizia va fi contestată de procurorii care se ocupă de caz.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *