Actualitate

RISE: Apartamentele-fantomă ale judecătoarei Lupașco

Potrivit acesteia, primul apartament vândut are peste 40 de metri păstrați și i-a fost oferit judecătoarei în anul 2015, în cadrul unui proiect de asigurare cu locuințe a magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Râșcani. Locuința se află într-un bloc nou de pe strada Hristo Botev din capitală și a fost cumpărată la jumătate de preț față de cel de piață, adică cu 360 de euro metrul pătrat.

De fapt, magistrata a beneficiat de două apartamente la preț redus în acest bloc. Nici cea de-a doua locuință, care are aceeași suprafață și a costat tot aproape 16 mii de euro, nu i-a rămas în proprietate. În 2016, la un an de la semnarea contractului de investiție, a cedat unei alte persoane dreptul asupra viitoarei locuințe.

Cel de al doilea apartament pe care l-a vândut anul trecut și despre care a uitat să indice în declarația de avere are peste 100 de metri pătrați și se află într-un bloc de locuințe de pe strada Dumeniuc din sectorul Ciocana al capitalei. Lilia Lupașco, împreună cu fostul soț, dețineau imobilul din anul 2008.

Reporter: Dumneavoastră ați vândut două apartamente anul trecut. De ce nu ați declarat venitul obținut din vânzări?
Lilia Lupașco: Noi am declarat absolut tot.
Reporter: Am verificat declarația dumneavoastră de avere și nu există informații despre venitul obținut. Puteți să ne ziceți cu cât ați vândut?
Lilia Lupașco: Eu nu țin minte la momentul de față, dar nu prea cred că ați verificat datele.

Tot în 2017 în familia magistratei a mai avut loc o tranzacție imobiliară. Un teren de șase ari și casa din Durlești înscrise pe numele actualului soț al judecătoarei au fost cedate altor persoane în baza unui contract de schimb. Ce a primit familia magistratei în loc — nu regăsim în declarația de avere pentru anul trecut.

Reporter: Ce ați primit în schimbul casei din Durlești?
Lilia Lupașco: Asta-i tot, la revedere.

Textul integral al investigației poate fi citit AICI.

Sursa: moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *