Tendințe

Rochia de mireasă perfectă, în funcţie de forma corpului (I)

Noi îţi venim în ajutor şi-ţi oferim câteva idei pentru alegerea rochiei perfecte pentru corpul tău.

Forma de pară. Dacă şoldurile tale sunt mai mari decât linia bustului, atunci ai corpul în formă de pară. Fusta în formă de A este alegerea cea mai bună pentru că ascunde şoldurile şi creează un efect de alungire a trupului. De asemenea, are acelaşi efect şi dacă ai formă de pară inversă, adică ai bustul mai pronunţat. Alege materiale mai… dure, precum tafta, căci sunt de mai mare efect şi nu se agaţă.

– O rochie tip Princess, formată din corset şi fustă largă, ascunde imperfecţiunile din talie şi şolduri.
– Dacă ai talia mai lungă, poţi muta talia fustei mai sus cu 3-4 cm pentru a da senzaţia că ai picioare lungi.
– Evită rochiile care au drapaje sau alte efecte în dreptul şoldurilor.
– Dacă ai bustul mic, ar trebui să alegi o rochie care are în partea de sus modele de broderie, diverse aplicaţii sau chiar mai mult material. Vor da impresia de mai mult volum.

Forma de clepsidră. Forma de clepsidră se caracterizează prin: talie naturală, bust mediu până la mare şi umeri mici. Optează pentru aplicaţii de broderie pe rochie pentru a ascunde zonele cu probleme şi pentru a atrage atenţia asupra celor de care eşti mândră.

– O rochie de mireasă model sirenă te avantajează, deoarece atrage atenţia asupra bustului şi şoldurilor, făcând talia să pară şi mai subţire. Acelaşi model este potrivit pentru femeile care nu au forme foarte evidenţiate.
– Dacă ai posteriorul proeminent, alege o croială mai largă, nu mulată.
– Dacă ai bustul ceva mai voluminos, fereşte-te să porţi o rochie de tip Empire (cu talia înaltă, situată sub bust). Dacă ai sânii mari, nu opta pentru o rochie fără bretele.

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *