Politică

(Rogozin la Chișinău) Consulat rusesc la Bălți

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu vicepremierul Federaţiei Ruse, D. Rogozin.

Dmitri Rogozin a apreciat înalt rezultatele vizitei recente a Prim-ministrului Vlad Filat la Moscova, menţionînd în mod special înţelegerile convenite în cadrul întrevederii cu Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin. Oficialul a spus că aceste înţelegeri au constituit baza impulsionării relaţiilor moldo-ruse în perioada următoare.

Federația Rusă vrea să deschidă consulate la Bălți și Tiraspol

Partea rusă a solicitat deschiderea consulatelor în oraşele Bălţi şi Tiraspol. În primul caz urmează să fie efectuate toate măsurile formale, iar pentru Tiraspol, oficialii au convenit să continue discuţiile la acest subiect, inclusiv în cadrul consultărilor consulare moldo-ruse ce vor avea loc la 22 noiembrie curent.

Dmitri Rogozin a subliniat că Federaţia Rusă este interesată să dezvolte şi în continuare un dialog constructiv cu Republica Moldova, apreciind modul în care se desfăşoară dialogul bilateral la momentul actual.

Interlocutorii au discutat despre aprofundarea relaţiilor economice, constatînd creşterea constantă a volumului schimburilor comerciale între cele două ţări, care în anul 2011 au constituit 2 miliarde de dolari SUA, iar pînă la finele anului curent ar putea atinge nivelul cu 20% mai mare decît în anul trecut. Părţile au optat pentru intensificarea cooperării economice, prin lansarea de proiecte investiţionale.

Dmitri Rogozin se află într-o vizită oficială în Republica Moldova, însoţit de alţi oficiali din Federaţia Rusă. În cadrul acesteia, Rogozin a participat la şedinţa Comisiei interguvernamentale moldo-ruse de cooperare economică, care a avut loc astăzi. Totodată, vicepremierul rus a avut o întrevedere cu Prim ministrul Republicii Moldova Vlad Filat. În după-amiaza acestei zile Rogozin se va deplasa la Tiraspol, notează MOLDPRES.

via Moldpres


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.