Social

România a donat 800 de mii de euro pentru reparația unui liceu din Comrat cu predare în limba română

Guvernul de la București a donat 800 de mii de euro pentru reparația Liceul „Mihai Eminescu” din Comrat, a anunțat ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Ţurcanu. Diplomatul și-a exprimat încrederea că lucrările la noul bloc al liceului vor fi finalizate în cel mai scurt timp.

Cristian-Leon Țurcanu a participat la deschiderea noului an școlar de la Liceul „Mihai Eminescu” din Comrat, cu predare în limbă română, prilej cu care a reiterat că România va continua să susțină sistemul educațional din Republica Moldova, scrie Jurnal.md.

„Am toată încrederea că lucrările la noul bloc al liceului, construit cu susținerea financiară generoasă de aproape 800 de mii de euro de la Guvernul României, vor fi finalizate în cel mai scurt timp cu alocarea de către autoritățile de la Chișinău a restului fondurilor necesare”, a declarat diplomatul.

De asemenea, ambasadorul Cristian-Leon Țurcanu a menționat că biblioteca liceului a primit mai multe cărți valoroase oferite de Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova. Potrivit diplomatului, această donație va completa fondul existent de carte românească.

chisinau.mae.ro
chisinau.mae.ro
chisinau.mae.ro
chisinau.mae.ro
chisinau.mae.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *