ROMÂNIA

România a reziliat acordul de un miliard de dolari pentru a cumpăra nave de război franceze

România a reziliat acordul cu compania franceză Naval Group privind achiziționarea a patru nave de război în valoare de 1,2 miliarde de euro.

Se menționează că acordul pe termen lung a fost anulat după ce compania și partenerul său junior din România Santierul Naval Constanța nu au respectat termenul limită pentru semnarea contractului.

Naval Group a câștigat în 2019 un contract pentru construirea a patru corvete de tip Gowind pentru România, precum și pentru recondiționarea a două fregate existente pentru 1,2 miliarde de euro, în parteneriat cu Santierul Naval Constanța.

Cu toate acestea, acordul a fost suspendat mai întâi din cauza unor probleme juridice și apoi pentru că cele două companii nu au reușit să ajungă la o înțelegere cu privire la creșterea costurilor.

Marina militară a României este cea mai puțin modernizată ramură a forțelor armate ale țării, care este membră NATO. Aceasta și-a majorat cheltuielile pentru apărare la 2,5% din PIB în acest an, ca răspuns la invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

Anterior, reprezentanții companiei românești Electromecanica și cei ai companiei americane Raytheon Missiles&Defense au semnat o scrisoare de intenție pentru a produce în România rachete interceptoare SkyCeptor.

Vă reamintim că la începutul lunii iulie s-a aflat că România va înființa un centru de pregătire a piloților pentru pilotarea avioanelor de luptă F-16, care vor fi puse la dispoziția membrilor NATO și a țărilor aliate, în special a Ucrainei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Bani irositi ! Erau suficiente 50-100 de drone si era mult mai ieftin si rezultatele aceleasi. Cand nu te trage nimeni la raspundere cheltui banii in nestire. Altfel ar fi daca ar exista raspunderea ministeriala, incat sa ii intrebe procurorul de ce se cheltuie banii aiurea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *