Social

România ajută din nou Republica Moldova: Oferă motorină pentru agricultorii afectați de crize

România oferă Republcii Moldova un nou lot de ajutor umanitar. Mai exact, este vorba despre motorină destinată agricultorilor afectați de crize, scrie Nordnews.

Menționăm că produsul petrolier va ajunge în țara noastră pe cale feroviară. Agenția Rezerve Materiale va asigura recepționarea, transportarea, depozitarea, păstrarea și evidența motorinei.

De asemenea, instituția va elabora graficul de eliberare a produsului energetic și îl va prezenta Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură. Carburantul se va elibera doar în recipiente care corespund regulilor generale de protecție împotriva incendiilor.

Astfel, pentru manevrarea cisternelor, transportare de la punctul de trecere a frontierei și depozitare, brokeraj vamal, Ministerul Finanțelor va acorda din fondul de rezervă al Guvernului un milion de lei.

Distribuirea ajutorului umanitar se va efectua în baza deciziei Comisiei interdepartamentale pentru ajutoarele umanitare. Cantitatea motorinei nu indicată în proiectul hotărârii de Guvern.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *