Actualitate

România, cea mai mare creștere economică din UE

Cu 1,6% creștere economică, cele două state se plasează cu mult în fața economiilor puternice din zona euro.
Din statele Europei Centrală și de Sud Est, ies în față și Bulgaria și Ungaria, în timp ce surpriza din zona euro o constituie Franța, cu o creștere economică superioară celei din Germania, arată buletinul de analiză Eurostat.

România, creștere constantă

Țara vecină pare să confirme o evoluție echilibrată, pe ultimele trimestre ale lui 2014, creșterea economică din România fiind de 2,2%, respectiv 1%. Față de aceeași perioadă a anului trecut, creșterea economică din România este de 4,2% apreciază statisticienii din Luxemburg.
Cipru, în schimb, vine după o perioadă nefastă, anul precedent fiind caracterizat de lipsa de performanță economică. Bulgaria și Ungaria sunt alte state din regiune care au raportat o creștere economică stabilă în ultimele luni.

Renaște rivalitatea Franța-Germania

În peisajul zonei euro, performanțele sunt revendicate de Spania și Franța, cu 0,9%, respectiv 0,6%. Surpriza o reprezintă, într-adevăr Franța, o țară care nu și-a putut respecta obligațiile în privința deficitului bugetar pe ultimii trei ani.
Cu toate acestea, economia franceză a părut să se dezmorțească mai ușor la începutul acestui an, decât marea rivală Germania, unde creșterea economică a fost la un grad anemic de 0,3%.

sursa: deschide.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *