ActualitateCSI / RusiaMoldovaROMÂNIA

România cooperează cu Republica Moldova în depășirea amenințării de securitate cibernetică din partea Federației Ruse

Ministrul român de Externe, Luminița Odobescu, a povestit cum Bucureștiul cooperează cu Republica Moldova pentru a depăși amenințarea securității cibernetice și a dezinformării din partea Federației Ruse.

Potrivit acesteia, au fost impuse sancțiuni împotriva a șase persoane din cauza acestor activități.

Ea a subliniat că statele lumii ar trebui să extindă această listă, adăugând oligarhii moldoveni și organizațiile lor, precum și companiile care acționează împotriva guvernului moldovean.

“Din nefericire, Rusia este foarte bună în a provoca aceste țări vulnerabile. Ei cunosc foarte bine situația din Moldova și știu cum să joace și să folosească diferiți actori. Aceasta este o problemă foarte serioasă și trebuie să o abordăm într-un mod coordonat”, consideră Odobescu.

Anterior, s-a raportat că autoritățile moldovenești se vor concentra pe contracararea încercărilor Rusiei de a manipula opinia publică înainte de alegerile prezidențiale și parlamentare din țară, deoarece consideră că o amenințare militară este puțin probabilă în timp ce armata rusă luptă în Ucraina.

Vă reamintim că ministrul moldovean de externe Mihai Popșoi a declarat că țara se confruntă cu numeroase amenințări din partea Rusiei în drumul său spre aderarea la UE.

Înainte de aceasta, șeful Serviciului de Informații și Securitate al Republicii Moldova, Alexandru Mustyatse, a declarat că Rusia va încerca să intervină în alegerile prezidențiale și parlamentare și să provoace conflicte sociale în Găgăuzia și Transnistria pentru a compromite aderarea Republicii Moldova la UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *