Economie

România este pregătită din punct de vedere tehnic să livreze gaze naturale Republicii Moldova

România este pregătită din punct de vedere tehnic să livreze gaze naturale Republicii Moldova. Potrivit autorităţilor de la Bucureşti, compania care asigură transportul de gaze a finalizat lucrările de interconectare dintre cele două state.

GEORGE AGAFITEI, consilier în cadrul Cancelariei premierului Românei. „Chiar dacă va fi o iarnă grea , nu cred că va depăși ceea ce  avem în depozite și ceea ce producem. Suntem și în discuții cu  parteneri externi pentru import de gaze , import de gaze pe care o să îl facem nu doar pentru România, ci și pentru a-i ajuta pe vecinii noștri,  Republica Moldova sau Ucraina, sau alți parteneri din UE. Ajunge gazul și pentru moldoveni și o companie de stat care se ocupă de transportul de gaze a reușit să  termine lucrările de interconectare între noi și Republica Moldova. Dacă gazul  curge într o direcție, acum poate pleca gazul și de la noi la ei . Dacă  ei au nevoie, noi le putem oferi”

TvrMoldova

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Ce se intîmplă cu aceasta intîrziere ? Cine pritoceste punerea in functie a conductei de gaz ? UNGHENI – CHISINĂU ?Cine si de ce intîrzie atît de mult , de peste 1 an, realizarea ei ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *