ROMÂNIA

România pregăteşte piloţii ucraineni pentru a se lupta cu Rusia. Unde vor fi instruiți piloții

Centrul European de Instruire F-16 (EFTC), unde vor fi instruiți piloții ucraineni, a fost deschis la baza aeriană de la Fetești, în România.

Ministrul român al Apărării, Angel Tilwar, și omologul său olandez, Kaisa Ollongren, au inaugurat centrul de la Baza 86 Aeriană “Locotenent Aviator Gheorghe Mochornica”.

Centrul va fi un hub internațional pentru pregătirea piloților F-16 și va spori interconectivitatea între aliați. Acesta va antrena atât piloți români, cât și piloți din țările aliate și partenere, inclusiv din Ucraina.

În cadrul acordului de cooperare, Ministerul român al Apărării a pus la dispoziție baza aeriană pentru exercițiu, Olanda a furnizat aeronavele F-16, iar Lockheed Martin a asigurat instructorii și mentenanța.

Pregătirea piloților ucraineni la centrul de pregătire de la Fetește este prevăzută să dureze aproximativ șase luni.

Primele cinci avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Regale Olandeze au aterizat deja la Fetește săptămâna trecută.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. La emisiunea propagandistului Vladimir Solovyov, invitatul sau Dmitri Evstafiev (profesor la Scoala de Economie din Rusia) a facut afirmatia ca Rusia nu ar trebui sa bombardeze Polonia, ci Romania, pt ca “romanii au devenit tot mai aroganti”. “Spre deosebire de Gaza, as lovi cu atentie cateva baze militare romanesti prin care sunt trimise ajutoare militare, munitie si toate celelalte”. Declaratia lui Dmitri Evstafiev vine in contextul pregatirii pilotilor ucraineeni de F16 in Romania.

  2. Uăi „ziariștilor” de unde luați denumirile aiastea în molotoveneascî: „Locotenent Aviator Gheorghe Mochornica”??? Vai de capul vostru „ziariști”. Vă las plăcerea să aflați cum l-a chemat cu adevărat pe unui din așii aviației de vânătoare din România. La voi în respublikă oricum nu s-a auzit nimic de el, voi aveți destui ivani pe care să-i celebrați…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *