Politică

România salută promulgarea legii care prevede înlocuirea sintagmei „limba moldovenească cu „limba română” în toate documentele legislative și administrative ale R. Moldova

Ministrul român de Externe Bogdan Aurescu a salutat promulgarea de către președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a legii care prevede înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toate documentele legislative și administrative ale Republicii Moldova, adăugând că decizia este întemeiată pe adevărul istoric, relatează Vocea Basarabiei.

„Romania salută promulgarea astăzi, de către Președintele Maia Sandu, a legii ce consacră faptul că limba de stat a Republicii Moldova este limba română. O evoluție foarte importantă, întemeiată pe adevărul istoric și care aprofundează comunitatea noastră de limbă, istorie și cultură”, a transmis ministrul român de Externe pe Twitter.

Vă amintim că miercuri, 22 martie, șefa statului Maia Sandu, a promulgat legea care prevede înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română” în toate documentele legislative și administrative. Legea promulgată azi prevede înlocuirea sintagmei „limba moldovenească” cu „limba română“ în toate legile Republicii Moldova, inclusiv în Constituţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *