Internațional

România și Bulgaria NU vor intra în spaţiul Schengen anul viitor, susține Barroso

Declaraţia a venit ca un şoc pentru oficialii europeni, din moment ce, în urmă cu numai două luni, Barroso a susţinut intrarea celor două ţări în Schengen. Oficialul confirma că acestea au îndeplinit toate criteriile pentru a fi acceptate.

Aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen este un subiect fierbinte în forurile europene, întrucât multe ţări se opun acestora din cauza exodului romilor spre ţările mai dezvoltate.

Şeful statului român consideră că afirmaţia preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, privind accesul României în Schengen a fost citită greşit, Traian Băsescu menţionând că următoarea discuţie pe această temă ar putea avea loc numai în urma unui raport MCV pozitiv.

‘Următoarea discuţie serioasă (privind aderarea României la Schengen – n.r.), în opinia mea, se poate face în urma unui raport MCV pozitiv. Dl Barroso nu a spus că România nu va intra în Schengen în 2014, ci a spus că nu va intra în Schengen la 1 ianuarie 2014. Cred că este o citire greşită a declaraţiei preşedintelui Barroso. Momentul aderării la Schengen depinde de raportul MCV. A fost amânat raportul MCV după lovitura de stat din 2012 și aici poate dl. Ponta și Antonescu ar avea ceva să-și reproșeze’, a spus Băsescu, într-o declaraţie înainte de plecare la Paris, pentru a participa la cea de-a doua ediţie a Conferinţei privind Ocuparea Tinerilor.

Sursa: hotnews.md, pesurse.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *