Social

România și SUA au semnat o declarație comună în susținerea Republicii Moldova

Cea de-a opta Reuniune a Dialogului Strategic între România şi Statele Unite ale Americii, desfăşurată marţi, 14martie, la București, a fost finalizată prin adoptarea unei Declaraţii comune a celor două state.

În textul Declaraţiei se evidenţiază că delegaţiile română şi americană au acordat o atenţie specială riscului potenţial al acţiunilor destabilizatoare ale Federaţiei Ruse în regiunea Mării Negre, în special la adresa securităţii şi stabilităţii Republicii Moldova, scrie Realitatea.md.

„România şi Statele Unite rămân angajate în sprijinirea autorităţilor alese în mod democratic ale Republicii Moldova, în eforturile acestora de a-şi consolida rezilienţa politică şi economică, de a-şi apăra suveranitatea şi integritatea teritorială şi de a continua procesul de integrare europeană. Rămânem angajaţi în susţinerea principiilor independenţei, suveranităţii, integrităţii teritoriale şi respectarea dreptului internaţional, a drepturilor omului şi a libertăţilor fundamentale, ca bază a arhitecturii de securitate euroatlantice”, se menționează în Declaraţia comună.

În acelaşi timp, România şi Statele Unite au analizat progresele înregistrate în cadrul Dialogului Strategic, inclusiv eforturile comune de sprijinire a Ucrainei, a poporului ucrainean şi a regiunii extinse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *