Actualitate

România va desemna un comisar pentru Capitala Culturală Europeană

Kelemen Hunor a declarat că noul post de secretar de stat nu va fi unul politic.

”Avem pregătită o Hotărâre de Guvern, care poate va intra săptămâna viitoare îm şedinţă de guvern, privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Culturii şi vom înfiinţa un post de secretar de stat care va fi ocupat începând de anul viitor şi care se va ocupa exclusiv cu organizarea competiţiei interne privind desemnarea oraşului care va participa la competiţia Capitală Culturală Europeană. Va fi un comisar naţional cu rang de secretar de stat şi noi începem la sfârşitul anului competiţia internă. Avem nevoie de un om care se va ocupa de acest lucru, nu este un post politic, nu va fi numit politic, aşa cum am avut şi înainte de 2007 un astfel de comisar”, a spus Kelemen, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, sunt mai multe oraşe din România interesate să primească titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021, dar mai multe detalii vor fi cunoscute spre sfârşitul anului, începutul anului viitor.

Până în prezent, şi-au anunţat public intenţia de a candida pentru titlul european mai multe oraşe din România, printre care Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Craiova, Timişoara, Sfântu Gheorghe, Arad. Data limită pentru depunerea proiectelor este 14 august. O decizie finală privind oraşul care va primi titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021 va fi luată de Consiliul de Miniştri al UE în 2016.

În 2007, oraşul Sibiu a fost declarat Capitală Culturală Europeană.

sursa: mediafax.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *