Externe

România va dona R. Moldova un milion de cărţi şi o biserică maramureşeană

Cei doi şefi de stat au discutat despre drumul R. Moldova spre Uniunea Europeană, proiectele de infrastructură comune şi poziţia ambelor părţi în problema transnistreană. Preşedintele României, Traian Băsescu, a ţinut să asigure că niciun guvern român nu va abandona proiectele de anvergură bilaterale cum ar fi construcţia conductei de gaz Iaşi-Ungheni şi interconectarea liniilor energetice Suceva-Bălţi sau Fălciu-Goteşti. "Nu există Guvern al României, indiferent ce structură politică are, care să nu susţină trei lucruri fundamentale în politica externă: România în NATO, România în UE, relaţia strategică România-R. Moldova. Sunt piloni recunoscuţi de toate partidele indiferent de orientarea lor politică", a declarat Traian Băsescu. 

La rândul său, Nicolae Timofti, crede că România poate susţine în mod semnficativ R. Moldova în realizarea ideii NAŢIONALE de aderare a ţării noastre la UE.

Cu ocazia primei vizite a lui Nicolae Timofti la Bucureşti, Traian Băsescu a declarat că România va oferi cadouri speciale.  "L-am informat pe preşedintele Timofti că vom dărui o biserică de lemn maramureşeană care să fie amplasată într-un loc stabilit de preşedinţia R. Moldova undeva în raionul Soroca, şi un milion de cărţi în limba română care vor fi donate Guvernului R. Moldova", spus preşedintele României. 

Timpul.md (I.M.)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *