Social

România va sprijini R. Moldova în reformarea justiției. Cristian-Leon Țurcanu: „Continuarea activităților de „pre-vetting” și „vetting” ale magistraților este necesară, reprezentând un proces menit de a elimina corupția din sistem și de a asigura restabilirea încrederii din partea societății în judecătorii și procurorii de bună-credință”

Republica Moldova va beneficia de tot sprijinul României în privința continuă procesului de reformare a sectorului justiției, inițiat și asumat de guvernarea proeuropeană de la Chișinău.

Asigurările au fost oferite luni, 27 februarie, de Ambasadorul României în Republica Moldova, Cristian-Leon Țurcanu, în cadrul unei întrevederi cu noua ministră al Justiției, Veronica Mihailov-Moraru, scrie Ziarul Național.

„Am salutat dialogul demarat de noul ministru cu judecătorii din R. Moldova, un element-cheie în depășirea problemelor actuale din sistem. Continuarea activităților de „pre-vetting” și „vetting” ale magistraților este necesară, reprezentând un proces menit de a elimina corupția din sistem și de a asigura restabilirea încrederii din partea societății în judecătorii și procurorii de bună-credință.

A fost evidențiat faptul că o abordare proactivă și participativă a magistraților la dialogul cu autoritățile și la procesul de reforma va conduce la atingerea progresului necesar parcursului proeuropean al R. Moldova”, a scris Ambasadorul Țurcanu pe pagina sa de Facebook.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *