Economie

România vrea să importe gaze naturale din Egipt, inclusiv pentru a sprijini R. Moldova

În timpul vizitei oficiale la Cairo, șeful Cabinetului de Miniștri de la București, Nicolae Ciucă, a declarat că România vrea să importe gaze naturale din Egipt, inclusiv pentru a sprijini Republica Moldova, notează Radiomoldova.

„România este interesată ca, până la momentul la care vom valorifica gazele de mare adâncime din Marea Neagră, să completeze necesarul de consum utilizând terminalul de gaze naturale lichefiate (LNG) egiptean”, a declarat Ciucă.

Șeful Guvernului român a adăugat că are încredere că, alături de partenerii egipteni, se vor găsi soluțiile necesare pentru suplimentarea cantității de gaze necesară României, precum și pentru a oferi sprijin Republicii Moldova.

Vă amintim, că compania românească Transgaz și compania de stat egipteană Egas au încheiat un Memorandum de înțelegere în baza căruia vor susține în comun proiecte reciproc avantajoase în domeniul transportului gazelor naturale, pentru facilitarea tranziției la un sector energetic cu emisii reduse de carbon, prin integrarea resurselor regenerabile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Intrebare :
    Din gazele astea ce cantitate se trimite in Transnistria?
    Asta asa ca sa stim si noi platitorii de impozite !

  2. Băi pobedvski soiuz România nu are cabinet de miniștri și șef de cabinet. Are guvern și prim-ministru, scrieți așa cum este corect nu cum vi se pare vouă că ar fi corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *