ActualitateROMÂNIA

Românii ar urma să fie filați legal. Legea va trece tacit de Camera Deputaților

O lege controversată din Parlament va trece tacit de Camera Deputaților și va ajunge apoi la Senat, care este cameră decizională. Este vorba despre un proiect depus de deputatul PNL, Gabriel Andronache, liderul de grup al PNL din Camera Deputaților.

Proiectul prevede înființarea unor unități speciale de filare a populației, la nivelul subordonatelor MAI.

Practic, vor fi pe masa ministrului şi înregistrările, şi măsurile tehnice, şi măsurile organizatorice. Ministerul ar urma să poată decide care cetățean trebuie să fie filat şi înregistrat şi care trebuie să fie protejat.

Românii ar urma să fie filați legal, la cererea Ministerului de Interne

Concret, prin proiectul PNL, o parte din resursa umană de la Jandarmeria Română, Inspectoratul General pentru Imigrări şi Poliţia de Frontieră va fi transformată în unităţi speciale de filaj, înfiinţate şi autorizate să înregistreze audio-foto-video, pe domeniul public şi fără consimţământul persoanelor vizate. Tot ce vor avea nevoie va fi existenţa unor “motive verosimile”.

Proiectul a trecut deja de comisiile de apărare și administrație din Camera Deputaților și va trece tacit de Camera Deputaților pe 6 aprilie, iar apoi va merge la Senat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *