Actualitate

Românofobie sau prostie? Guvernul PAS umilește din nou România / Reacția Bucureștiului

Ambasadorul României la Chișinău, Cristian-Leon Țurcanu a scrie într-un mesaj pe facebook că a fost surprins că Asociația Investitorilor din România în Republica Moldova nu a fost invitată la ”Moldova Business Week 2022”, organizat zilele acestea în Chișinău.

Cristian-Leon Țurcanu: „Am remarcat cu surprindere că AIR nu este parte din ”Moldova Business Week 2022” , eveniment de anvergură dedicat afacerilor, în condițiile în care investițiile directe ale celor 30 de membri AIR reprezintă peste 54% din investițiile străine directe din Republica Moldova din ultimii 10 ani.

Companiile din România prezente în Republica Moldova au creat peste 10.000 de locuri de muncă și au o cifră de afaceri totală de aproape 1 miliard de euro

Doar capitalul social cumulat al celor trei banci comerciale din România active in Republica Moldova depaseste 250 de milioane de euro.”.

Comentariul Ambasadorului României este unul extrem de acid, dacă ne gândim la caracterul diplomatic al funcției pe care o deține domnul Cristian-Leon Țurcanu. Mesajul este o palmă uriașă primită de Guvernului Gavrilița, care în continuare demonstrează că e plin sau de românofobi sau de incompetenți.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

comentarii

  1. Duhul necurat al mancurtismului bântuie în voie prin RM, inclusiv prin rândurile PAS! Am înțeles dintr-un sondaj publicat de Ziarul Național că votanții din RM vor vota masiv pentru gașca ȘOR-PCRM-PSRM!

  2. Maldaivanii iubesc banul românesc nu și românii sau România. Când e vorba să ceară de pomană avem limbă și istorie comună, când e vorba de business au treabă cu rușii că acolo iese banul (negru). Ar trebui tăiate toate finanțările date pe ochi frumoși și lăsate doar cele pentru educație în română și pentru români. Când s-or trezi maldavanii și or înțelege ce sunt, ce vor și calea de urmat acționăm și noi – dacă s-or trezi vreodată. Așa aruncăm cu bani ca să ne spună niște moldoivani că ne vedem împreună în UE. Muie bă râme mancurte.

  3. o bila neagra pentru ambasador care înainte de începerea acțiunii trebuia sa se asigure ca acea asociație va participa. El e acolo ni sa constate ci sa faciliteze relațiile României în RM.

  4. Păi frații noștri molotoveni au vrut să ne invite, dar sincer nu mai erau scaune libere. Că erau rezervate pentru VIPii din est. Dar nu face nimic, putem transfera banii ca mereu, prezența nu e necesară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *