Actualitate

Rosselhoznadzor ar putea anula embargoul impus pentru fructele şi carnea din R. Moldova

Rosselhoznadzor este gata să revadă interdicţiile pentru importul fructelor şi cărnii din Republica Moldva, în condiţiile în care va fi creată un sistem de control care ar preveni reexportul produselor din Uniunea Europeană.

Alexeenco a mai menţionat că în cazul unor negocieri dintre oficialii de la Chişinău şi cei de la Moscova vor fi discutate mai multe aspecte etnice. ”Nu am primit o notificare oficială din partea ruşilor. Partea moldovenească rămâne tot timpul disponibilă. Suntem gata să reluăm negocierile referitor la acest sistem de control. Nu am primit vreun reproş clar din partea Rusiei când s-a impus acest embargou”, a declarat pentru Publika TV, viceministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vladimir Loghin.

”Această noutate este aşteptată, dar mă tem să nu fie un PR făcut în favoarea unui partid care este duşman Republicii Moldova. Noi putem să asigurăm ca produsele să fie din Moldova. Ei permanent au invocat că prin Republica Moldova se face reexport, dar cred că acest sistem de control poate fi stabilit. Produsele noastre sunt cunoscute de la un kilometru, au alt miros, alt gust”, a opinat preşedintele Federaţiei Naţionale a Fermierilor, Valeriu Cosarciuc.

Reamintim că, autorităţile din Rusia au interzis de mai multe ori produsele din Moldova pe motiv că acestea nu ar corespunde cerinţelor de calitate. În acest an, primele avertismente de la Moscova despre posibile consecințe pentru Moldova au venit înainte de semnarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană.

sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *