Social

„Rugăciune pentru Sfântă Rusie” și binecuvântări pentru susținătorul fascistului Putin, Patriarhul Kiril – Mitropolitul Vladimir și un grup de fețe bisericești din R.Moldova au oficiat o slujbă la o biserică din Moscova

Mitropolitul Chișinăului și al Întregii „Moldove, ÎPS Vladimir, liderul bisericii din Republica Moldova subordonată canonic Rusiei, a fost la Moscova unde a participat la slujbele religioase de la Biserica „Sfânta Treime Dătătoare de Viață” din Konkovo, orașul Moscova. Potrivit unui comunicat al bisericii din Rusia, slujbele divine au fost săvârșite în limbile slavonă bisericească și română, iar la sfârșit, „s-a făcut o rugăciune pentru Sfânta Rusie”, scrie Replicamedia.md.

„În Duminica a XXVIII după Cincizecime, 25 decembrie 2022 – ziua de prăznuire a Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei, Înaltpreasfințitul Vladimir, Mitropolit al Chișinăului și al Întregii Moldove, a săvârșit Sfânta Liturghie la biserica cu hramul „Sfânta Treime cea de Viață Dătătoare” din Konkovo, Moscova (Храм Троицы Живоначальной в Конькове), Reprezentanța Bisericii Ortodoxe din Moldova. În ajunul zilei de sărbătoare, sâmbătă 24 decembrie, Înaltpreasfințitul Vladimir a slujit Slujba Privegherii”, se arată în comunicat.

Alături de Mitropolitul Vladimir, au slujit de asemenea și liturghisit un sobor de preoți și diaconi în limba slavonă bisericească și română.

Mai exact, ÎPS Vladimir a fost însoțit de un reprezentant al eparhiei Chișinău, Arhimandritul Luca (Lozovan), asistent al rectorului, Ieromonahul Efrem (Rusu). protoiereul Victor Postică, preotul Nicolai Coșneanu, protodiaconul Alexandru Volcov și diaconul Vasile Golban.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de corul parohiei, condus de reghenta Larisa Artiușenko.

După o ectenie deosebită s-a făcut o rugăciune pentru Sfânta Rusie, se mai menționează în comunicat.

De asemenea, „la sfârşitul slujbei, s-au urat mulţi ani Patriarhului Kirill al Moscovei şi al Întregii Rusii, rectorului IPS Mitropolit Vladimir al Chişinăului şi al Întregii Moldove, preoților şi enoriaşilor Bisericii „Sfânta Treime Dătătoare de Viață” din Konkovo ​​și poporului ortodox”.

De menționat că la Biserica „Sfânta Treime Dătătoare de Viață” din Konkovo, Moscova, a fost înființată o așa-numită „reprezentanță” a Mitropoliei din Republica Moldova, prin ordinul Patriarhului Kirill al Moscovei și al Întregii Rusii din data de 12 aprilie 2021, iar Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și al Întregii Moldove a fost numit rector al Bisericii, „pentru a sluji diasporei moldovenești care locuiește în capitala Federației Ruse”.

Vă amintim că la 10 octombrie, în timp ce Federația Rusă bombardează Ucraina și omoară zeci de oameni, Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și Întregii Moldovei s-a rugat pentru sănătatea dictatorului Putin. Acesta a condus o liturghie festivă, la o mănăstire de lângă Moscova, unde clerul s-a rugat pentru sănătatea prețedintelui rus, cântându-i mulţi ani celui care a invadat Ucraina, transmite TVR Moldova.

De asemenea, la 13 octombrie, Mitropolitul Vladimir a fost decorat de către Patriarhul Kiril cu una dintre cele mai înalte distincții ale Patriarhiei Moscovei – Ordinul Patriarhal, „Cuviosului Serafim de la Sarov”, gr. I. Aceasta i-a fost oferită după finalizarea lucrărilor Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Cine mai are dubii ca, Cintareanu ca si Dodou, ca si Sor sunt oamenii cremlinului.Gundea (Kiril), stie pe cine sa tina la slujba.

  2. Odată cu Putin pleacă și ortodocșii ruși.
    Asta îi ca în poveste doi iepuri deodată.
    Facem un pas în viitor.
    Se spală pământul de rapăn și mincinoși.
    Voi farisei credeți că Dumnezeu nu este.
    Vă va înghiți pămîntul și nu vă veți coinstintiza că sunteți înghițiți.
    Ajunge atâta minciuna

  3. Asta e biserica la care se închină maldaivanii??? La popa fsb-ist vladimir cantarean și la toții fasciștii criminali ruși? Uite de aia nu o să dea înainte nicicum proiectul respublica maldava. Cu asemenea specimene care conduc spiritual paporul în veci și pururi nu o să între RâMa în UE.

  4. Trădare de patrie autorizată legal pentru fățarnicul spion cantarean. Iar autoritățile noastre ca de obicei – se fac că plouă!
    Moldova are viitor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *