Moldova

Rugbiştii de la UTM au ocupat locul doi în Ucraina

Formaţiile care s-au aventurat în lupta pentru locurile premiante au fost divizate în patru serii preliminare a câte trei echipe. Olimp-Elektromaş a evoluat în grupa „C”, alături de Sokol Lviv şi RK Rivno. În grupa „D” au jucat celelalte două formaţii moldoveneşti, UTM şi Dinamo-Ţentr, împreună cu Olimp Harkiv.

Rugbiştii din Tiraspol au avut evoluţii dezastruoase, suferind înfrângeri în toate meciurile din serii, reuşind să se reabiliteze doar în partidele de clasament. În grupa sa, „Olimpicii” au fost învinşi de adversarii din Lviv (12-17) şi din Rivno (10-26), iar Dinamo a fost „bătută” de UTM (0-33) şi Olimp Harkiv (12-14). În meciurile din play-off, Olimp-Elektromaş a înregistrat următoarele rezultate: 33-7 (cu Epoha-Politehnik Kiev) şi 26-0 (cu TEX-A-S Harkiv) . În aceiaşi etapă, dinamoviştii au fost învinşi de TEX-A-S (21-17), şi au repurtat o victorie clară cu 19-0, în faţa kievenilor de la Politehnik. În urma rezultatelor înregistrate, Olimp-Elektromaş s-a clasat pe locul nouă, iar Dinamo – pe 12.

Cea mai bună evoluţie moldovenească în cadrul turneului de la Odesa, au înregistrat-o discipolii antrenorului Tudor Procopie de la UTM Chişinău. „Studenţii” din capitală au înregistrat în meciurile din grupă şi în semifinale, seria victoriilor fiind stopată doar în meciul decisiv. În afară de victoria în meciul cu tiraspolenii de la Dinamo, UTM a mai învins pe Olimp Harkiv (22-7), şi pe Aviator Kiev (24-7).

Partida finală a devenit şi cel mai interesant meci din cadrul competiţiei de pe malul Mării Negre. Cu atât mai mult, că una din protagonistele întâlnirii a fost formaţia locală Odesa-Sevens. Chişinăuienii au reuşit să deschidă tabela (5-0) printr-un eseu al vedetei rugby-ului autohton, Alexei Cotruţă, care a fortificat lotul UTM-ului în competiţia din Ucraina. Gazdele însă, susţinute frenetic de publicul local, au reuşit să răstoarne rezultatul, stabilind scorul final de 22-5.

Timonierul „studenţilor”, Tudor Procopie a remarcat pentru TIMPUL că „evoluţia UTM-ului la prima etapă a Campionatului Ucrainei este una excelentă, în pofida faptului că nu s-a clasat pe treapta supremă a podiumului. În disputa finală, – remarcă antrenorul, consider că băieţii noştri s-au relaxat puţin, însă, prin prisma pregătirilor către preliminariile Campionatului European, în care R. Moldova se va confrunta cu Ucraina, o asemenea acţiune „înşelătoare” a fost binevenită”.

Etapa a doua a Campionatului Ucrainei va avea loc la 3-4 iunie curent, la Hmelniţk.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *