Moldova

Rugbiştii moldoveni au învins echipa Ucrainei

Formaţia naţională de rugbi, pregătită de Vasile Revencu şi Alexandru Şişcan, a produs un veritabil spectacol sportiv pe stadionul raional din Anenii Noi, unde, în premieră absolută, a fost programat un meci internaţional de rugbi. În partida de sâmbătă, urmau să se confrunte echipele de la ambele poluri ale clasamentului. Şi dacă lidera are deja prima poziţie asigurată, rugbiştii moldoveni trebuiau obligatoriu să învingă.

Moldovenii au pregătit cu minuţiozitate partida respectivă, tehnicienii având la dispoziţie cei mai puternici jucători ai momentului. Fraţii Vadim şi Maxim Cobâlaş, Alexei Cotruţă, Octavian Manole şi toţi coechipierii lor erau conectaţi plenar la importanţa disputei cu vecinii noştri geografici.

Jucătorii moldoveni au pornit în atac din primele minute şi i-au ţinut la distanţă de scor pe adversari până spre finalul mitanului secund când echipa noastră avea un avantaj pe tabelă de 16 puncte. Spre finalul partidei, conaţionalii noştri s-au relaxat puţin şi ucrainenii au reuşit un eseu, consemnându-se scorul final de 28-19.

La finalul meciului, entuziasmat, Vasile Revencu, preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Rugbi, şi-a exprimat satisfacţia cu referire la victoria repurtată: „Felicit echipa care a demonstrat o mare voinţă de a învinge. Ea a făcut o primă repriză extraordinară, a luptat exemplar în repriza secundă a meciului şi a învins pe merit. Astfel, şansele noastre de a încheia pe un loc onorabil în grupă au crescut considerabil”.

Victoria obţinută a permis echipei naţionale să urce pe locul patru în clasamentul grupei. Ea are la activ 13 puncte acumulate şi un meci restanţă cu selecţionata Poloniei, care va avea loc în iunie.

Într-un alt meci, disputat sâmbătă, Belgia a învins Polonia cu scorul de 29-8, astfel că, în cazul unei victorii în meciul direct cu polonezii, moldovenii vor urca pe locul trei în clasament, devansând Cehia.

Primul loc a fost deja ocupat de reprezentativa Ucrainei, 18 puncte la activ. Urmează, în ordine, formaţiile Belgiei (17 puncte), Cehiei (15), R. Moldova şi Poloniei (câte 13 puncte).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *