CSI / Rusia

Rusia a ajuns la un acord cu Iranul privind producția de drone

Iranul și Rusia au ajuns la un acord pentru a produce drone pe teritoriul rusesc. Potrivit ziarului, Moscova a ajuns la un acord nepublic cu Teheranul pentru a începe să producă sute de drone pe teritoriul rusesc.

Trei oficiali au declarat, sub rezerva anonimatului, că oficialii ruși și iranieni au finalizat acordul în timpul unei întâlniri în Iran la începutul lunii noiembrie, iar ambele țări se mișcă rapid pentru a transfera proiecte și componente cheie care ar putea permite începerea producției în câteva luni.

Pentru Moscova, acordul ar putea răspunde unei nevoi critice de muniții de înaltă precizie, care sunt în criză după nouă luni de lupte. Potrivit oficialilor, acordul oferă, de asemenea, beneficii economice și politice semnificative pentru Iran.

Liderii iranieni ar putea crede că pot evita noile sancțiuni dacă dronele sunt asamblate fizic în Rusia, au declarat oficialii.

Fabricile rusești au efectuat anterior modificări minore ale unora dintre dronele achiziționate din Iran, schimbând numele și schema de culori, de exemplu, pentru a le face să amintească mai mult de cele rusești. Dar până în prezent nu a existat nicio producție proprie de UAV-uri de concepție iraniană pe teritoriul rusesc, scrie ziarul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *