ActualitateEconomie

Rusia a alocat alte 1,23 miliarde de dolari companiei însărcinate cu achiziţia de avioane de la companii de leasing occidentale

Rusia a alocat alte 107,7 miliarde de ruble (1,23 miliarde de dolari) din fondul său de rezervă unei companii de stat care a cumpărat avioane de la locatari străini, a anunţat miercuri Ministerul de Finanţe, citat de Reuters, potrivit news.ro. Ministerul a declarat că a achiziţionat obligaţiuni ale NLK-Finance, o subsidiară a companiei de asigurări de stat NSK, ceea ce a adus suma totală cheltuită pentru obligaţiunile NLK-Finance la 296,8 miliarde de ruble (3,38 miliarde de dolari).

După ce Occidentul a impus Rusiei sancţiuni pentru invadarea Ucrainei în februarie 2022, Moscova a reînmatriculat aeronavele închiriate de la companii occidentale şi apoi a început negocierile pentru a le cumpăra.

Cele mai multe dintre avioane au fost fabricate de Boeing şi Airbus.

Rusia a soluţionat deja daunele de asigurare cu locatorii occidentali, inclusiv AerCap, pentru peste 100 de avioane, folosind bani din fondul de rezervă şi transferând proprietatea avioanelor către NSK.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *