CSI / RusiaInternațional

Rusia a amendat Wikimedia Foundation cu 2 milioane de ruble pentru articole referitoare la războiul din Ucraina

Marți, 1 noiembrie, un tribunal rus a amendat proprietarul Wikimedia Foundation, proprietarul Wikipedia, cu 2 milioane de ruble (32.600 de dolari) pentru articole referitoare la războiul din Ucraina, a declarat șeful filialei din Rusia a fundației, citat de Reuters și G4media.

Stanislav Kozlovsky a declarat că sancțiunea a fost impusă pentru că nu a șters referirile pe care Rusia a cerut să fie eliminate. El a spus că fundația va face apel.

„Avem încă o poziție procedurală legală destul de puternică, așa că avem motive să credem că vom reuși să obținem anularea atât a acestei amenzi, cât și a celor emise în aprilie”, a declarat Kozlovsky, referindu-se la amenzile anterioare, care totalizau 5 milioane de ruble.

Cele două articole, în limba rusă, au fost intitulate „Rezistența non-violentă a populației civile din Ucraina în cursul invaziei Rusiei” și „Evaluări ale invaziei Rusiei în Ucraina din 2022”.

Totodată, Kozlovsky a declarat că există riscul ca numărul de cazuri împotriva Fundației Wikimedia să crească.

Există multe articole pe Wikipedia despre războiul Rusiei în Ucraina și doar trei procese în instanță până în prezent, a adăugat acesta.

Menționăm că Rusia își descrie războiul din Ucraina drept o ”operațiune militară specială” de denazificare și demilitarizare a țării vecine.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *