Război

Rusia a atacat noaptea cu drone și bombe aeriene ghidate Kievul

Vehicule aeriene fără pilot la bord Shahed-136/131 și bombe aeriene ghidate au fost lansate în cursul nopții de către Federația Rusă împotriva teritoriului Ucrainei. Au fost atacate regiunile Kiev, Dnipropetrovsk și Kherson, citând Comandamentul Forțelor Aeriene al Forțelor Armate Ucrainene și autoritățile locale.

Șahiștii au atacat din direcțiile nord și sud-est. În spațiul aerian al Kievului, potrivit lui Serhiy Popko, șeful Administrației militare a orașului Kiev (KCMA), 12 UAV inamice de acest tip au fost detectate și distruse de toate forțele de apărare aeriană.

“Ca urmare a căderii resturilor de la UAV în districtul Svyatoshinsky, a izbucnit un incendiu într-o clădire nelocuită. Incendiul a fost stins. Conform datelor actualizate, nu există victime”, a raportat KCVA.

Regiunea Dnipropetrovsk a fost, de asemenea, atacată de drone

“Două drone au fost distruse de către militarii din comandamentul aerian Skhid. O alta a lovit o întreprindere privată din Dnipro. Acolo a izbucnit un incendiu masiv. Focul a acoperit 4 mii de metri pătrați. Timp de câteva ore, salvatorii noștri au domolit flăcările. Incendiul a fost deja stins”, a declarat șeful administrației militare regionale din Dnipropetrovsk, Serhiy Lysak.

Atacul nu s-a soldat cu victime

În plus, avioane de vânătoare rusești Su-35 care zburau de pe aerodromul Morozovsk din regiunea Rostov au atacat regiunea Kherson cu bombe aeriene ghidate.

În total, inamicul a folosit 13 drone kamikaze Shahed-136/131, un UAV de recunoaștere Granat-4 și două bombe aeriene ghidate.

“Ca urmare a luptei antiaeriene, forțele și mijloacele Forțelor Aeriene și ale Apărării Aeriene ale altor componente ale Forțelor de Apărare Ucrainene au distrus 13 ținte aeriene: 12 drone de atac Shahed-136/131 și un drone de recunoaștere Granat-4”, a informat Comandamentul Forțelor Aeriene al AFU.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *