CSI / Rusia

Rusia a blocat accesul la website-urile CIA și FBI

Rusia a blocat vineri, 27 ianuarie, la cererea Roskomnadzor, accesul la website-urile CIA și FBI, precum și la site-ul web al Departamentului de Stat al SUA, Rewards for Justice, relatează CNN.

Acesta este site-ul unui program prin care SUA plătesc recompense pentru informații despre amenințări la adresa securității naționale a țării.

Menționăm că site-urile au fost blocate începând cu joi, 26 ianuarie. Serviciul de presă al Roskomnadzor a declarat pentru RBC.ru că pe aceste resurse online au fost găsite „materiale care conțin informații nesigure din punct de vedere social”, precum și discreditarea armatei ruse. Roskomnadzor, după cum a precizat serviciul de presă al departamentului, a blocat site-uri web „aparținând structurilor de stat ale țărilor ostile” pentru difuzarea de materiale menite să destabilizeze situația socială și politică din Rusia.

În luna mai a anului trecut, Vasili Piskarev, șeful comitetului de securitate al Dumei de Stat, a declarat că publicațiile CIA în limba rusă reprezintă o incitare la trădare și „o încercare flagrantă de recrutare”.

La 2 mai, CIA a postat pe canalul său de YouTube un videoclip în limba rusă, care îi sfătuia pe ruși cum să contacteze în siguranță serviciul american pentru a transmite informații.

La rândul său, Serviciul rus de informații externe a deschis o recepție pe internet pe dark web în aprilie 2021, unde cere să împărtășească informații despre „amenințări la adresa securității Federației Ruse”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *