CSI / Rusia

Rusia a desființat limita de vârstă pentru serviciul militar. Un nou semn că Moscova se confruntă cu pierderi imense în Ucraina

Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului Rusiei, a adoptat miercuri o nouă lege privind desființarea limitei de vârstă pentru încheierea primului contract de serviciu militar. Măsura reflectă un nou indiciu că Rusia se confruntă cu o lipsă de infanterie pentru a-și continua ofensiva în Ucraina, notează The Guardian.

Proiectul de lege în acest sens a fost depus în parlamentul rus vineri, 20 mai. Prin renunțarea la limita de vârstă, deputații cred că vor atrage mai mult personal calificat, căci, potrivit proiectului de lege, cei care știu să utilizeze „armele de înaltă precizie” sunt mai bine pregătiți când înaintează în vârstă.

Până acum, doar rușii de 18-40 de ani și străinii de 18-30 de ani au putut încheia un prim contract cu armata.

„Pentru utilizarea armelor de înaltă precizie, exploatarea armelor și a echipamentelor militare sunt necesari specialiști de înaltă profesie. Experiența arată că, de regulă, sunt mai bine pregătiți când ajung la vârsta de 40-45 de ani”, au argumentat deputații ruși, în expunerea proiectului.

De asemenea, parlamentarii au adăugat că legislația propusă va facilita, recrutarea de medici civili, ingineri și specialiști în operațiuni și comunicații. Experții militari spun că Rusia se confruntă cu pierderi grele de trupe și echipamente în Ucraina, după o serie de eșecuri militare care au forțat Moscova să-și reducă obiectivele de război.

Astfel, potrivit ultimului bilanț anunțat de ministerul ucrainean al apărării, forțele armate ucrainene au ucis 29.450 de militari ruși de la începutul invaziei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *