CSI / Rusia

Rusia a început instruirea recruților în enclava Kaliningrad, sediul flotei ruse din Marea Baltică

În enclava Kaliningrad, sediul flotei ruse din Marea Baltică, a început instruirea unor recruţi mobilizaţi recent. Despre aceasta a anunţat miercuri, 28 septembrie, ministerul apărării de la Moscova într-un mesaj preluat de Reuters.

„Întreg personalul militar mobilizat îndeplineşte standardele de tragere cu arme uşoare. În plus, cetăţenii chemaţi din rezervă îşi refac abilităţile de operare şi întreţinere a armelor şi a echipamentelor militare şi speciale”, a informat ministerul.

De asemenea, s-au ţinut cursuri pentru ameliorarea aptitudinilor de tragere şi pentru pregătirea personalului militar în vederea ”acţiunilor cu încredere pe câmpul de luptă”.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin a ordonat săptămâna trecută prima mobilizare din Rusia după cel de-al doilea război mondial, în urma căreia ar putea trimite în Ucraina sute de mii de luptători.

Rusia dispune de o prezenţă militară semnificativă în Kaliningrad, enclavă între Polonia şi Lituania – state care fac parte din Uniunea Europeană şi din NATO, relatează sursa citată.

În teritoriul rus respectiv, pe lângă flota baltică şi mii de soldaţi, există rachete care pot transporta bombe nucleare

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *