CSI / RusiaRăzboi

Rusia a lansat în timpul nopții un atac 16 drone ”kamikaze” asupra Ucrainei

Rusia a lansat 16 drone ”kamikaze” în Ucraina în timpul nopţii de joi spre vineri, a anunţat armata ucraineană, vineri, la o zi după ce Moscova a tras zeci de rachete în cel mai recent atac al său împotriva infrastructurii critice din Ucraina, transmite Reuters.

Forţele Aeriene Ucrainene au transmis că toate cele 16 drone, care potrivit relatărilor sale au fost lansate din sud-est şi nord, au fost distruse de apărarea antiaeriană a Kievului.

Primarul capitalei Ucrainei, Vitali Kliciko, a declarat pe canalul său de Telegram că şapte drone au ţintit Kievul, dintre care cinci au fost distruse în oraş şi două înainte de a ajunge la Kiev.

O clădire administrativă din Kiev a fost distrusă parţial, potrivit lui Serghei Popko, şeful administraţiei militare a Kievului, care a adăugat că nu există informaţii despre posibile victime.

Rusia a lansat o întreagă serie de atacuri cu drone şi rachete împotriva Ucrainei, de la jumătatea lunii octombrie, afectând grav infrastructura energetică a ţării şi obligând autorităţile ucrainene să întrerupă alimentarea cu energie electrică, în mod planificat sau în regim de urgenţă. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *